Available courses

Numerologia este o artă străveche care s-a născut poate odată cu inventarea scrisului de către Om. În acele epoci străvechi omul primea Scrierea de la zei și, drept urmare, era considerată o activitate sacră, practicată în mod exclusiv de castele preoțești. Pentru Preoți alfabetul era sacru, iar fiecare literă era considerată o reprezentare a zeului sau a vieții însăși, astfel că literele au fost asociate diferitelor elemente sau gesturi mitice. 

 Numerologia a devenit așadar o artă de interpretare a misterelor lumii prin litere și cifre ca elemente divine. Numerologia face parte dintr-o tetradă de arte așa-numite Hermetice, alături de Astrologie, Magie și Alchimie, la care se adaugă suplimentar și Tarotul care este, într-un fel, o sinteză a celor patru arte. Toate aceste arte au drept obiectiv transformarea percepției Omului asupra sinelui, asupra Universului și asupra lui Dumnezeu pentru a ajunge la o viziune completă asupra locului pe care Omul îl ocupă în Univers. 

 Premiza fundamentală pe care se bazează opera hermetică este aceea că Omul este creat perfect și divin, după Chipul și Asemănarea lui Dumnezeu, fără de păcat, iar prin cunoașterea de sine și a lumii înconjurătoare Omul se poate ridica la un nivel de conștiință Divină. Maxima Hermetică cu care lucrăm este: „Ceea ce este sus este una cu ceea ce este jos.” (Tabula Smaragdina, Herms Trismegistus)  

 Prin acest curs de Numerologie Pitagoreică îmi propun să te ajut să îți însușești un instrument care te poate ajuta în acest proces de cunoaștere de sine și care îți poate deschide calea către celelalte Arte Hermetice.

În cadrul acestui curs ne vom concentra așadar pe cei 4 indicatori principali derivați din data nașterii tale, precum și din numele tău complet, și vom dezvolta o viziune unitară asupra personalității și caracterului omului, încadrând totul în sistemul hermetic.

Cheia acestui curs este simplitatea și profunzimea analizei, și nu cantitatea.